idrottsprofilering_FI
  • image description

Urheile ja opiskele Vaasassa!

Information på svenska >>

Tavoitteena on tarjota aktiivisesti urheileville huippu-urheiluun tähtääville opiskelijoille mahdollisuuden ammatillisten tai lukio-opintojen ohella harjoitella määrätietoisesti ja täysipainoisesti.

Vaasan Urheilupainotus

Osa Vaasan seudun urheiluakatemiaa.
Toimii Vaasan kaupungin toisen asteen oppilaitoksissa Vaasan lyseon lukiossa, Vasa gymnasiumissa sekä Vaasan ammattiopistossa.

Lukuvuonna 2016-2017 läsnä on noin 160 urhelijaa.

Useita urheilulajeja edustettuina. Painopistelajeina ovat
  • jääkiekko,
  • uinti
  • jalkapallo
  • taitoluistelu sekä
  • salibandy.
Muita lajeja ovat esim. jousiammunta, golf, yleisurheilu, teline- ja joukkuevoimistelu, paini, hiihto ja ampumahiihto.
Urheilijoilla oma yksilöllinen opetussuunnitelma sekä omat pelisäännöt.
Lukujärjestyksessä 3 harjoitusta viikossa
tiistai-, torstai sekä perjantai-aamuisin koko lukuvuoden.
Haku yhteishaun yhteydessä omalla valintakortilla.

Hyödyt

- aikaa harjoittelulle ja palautumiselle

- yksilöllisten valmiuksien ja taitojenkehittyminen

- sosiaalisesti turvallinen ja virikkeitä tarjoava ympäristö,  jossa opiskelijalla on edellytykset kasvaa hyvinvoivaksi, aloitteelliseksi ja vastuuta kantavaksi yksilöksi.

Pelinsäännöt ja hakeminen

VALINTAKORTTI Urheilupainotus >>

Urheilupainotus, pelinsäännöt >>

Opetussuunnitelma >>

Video: https://www.youtube.com/watch?v=wQfF7tu6ro8

idrott.jpg

Tomas Brännkärr
koordinaattori
tomas.brannkarr@edu.vaasa.fi
www.vasagymnasium.fi

Jens Wallin
Vaasanseudun urheiluakatemia
jens.wallin@vsua.fi
www.vsua.fi

idrottsprofilering.jpg

Muut videot:

robin.png
Robin Salo pelaa jääkiekkoa miesten liigassa Sportissa. Hän opiskelee Vasa gymnasiumissa. Robin aloitti luistelun nuorena, ja kovan harjoittelun ansiosta hänestä tuli liigan nuorin pelaaja. Hänen suurin unelmansa on pelaajaura NHL:ssä. Robin kehuu Vaasan urheilupainotusta sanomalla ”Minun tasoni on parantunut urheilupainotteisen opiskelun myötä ja on myös kiva, että koulukaverit ovat urheilijoita, joilla on samat tavoitteet ja kiinnostuksen kohteet”.

Jere.png
Jere Koskela muutti Vaasaan Uudestakaarlepyystä, jotta hän pystyisi opiskelemaan ja harjoittelemaan salibandya urheilupainotteisessa koulutuksessa. Jere opiskelee kone- ja metallialaa Vaasan ammattiopistossa. Jeren toiveena olisi päästä divariin ja nousta sieltä liigaan. "Koulun ja urheilun yhdistäminen tuo omat haasteensa, mutta kovalla työllä siitä selviää".

lotte.png
Lotte Makkee on harrastanut taitoluistelua 4-vuotiaasta asti, hän opiskelee Vasa gymnasiumissa. Tulevaisuuden suunnitelmista Lotte sanoo ”Tarkoituksena olisi harjoitella niin kovaa, kuin pystyy, ja katsoa kuinka pitkälle pääsee”. Lotte kehuu myös urheilupainotusta ja sanoo, että opiskelu ja urheileminen onnistuvat hyvin yhdessä.

Samu.png
Hyvinkäällä syntynyt Samu Alanko on harrastanut jalkapalloa 5-vuotiaasta asti, hänen toiveena olisi päästä pelaamaan ulkomaille ja hän haluaisi pelata jalkapalloa ammatikseen. Samu opiskelee Vaasan lyseon lukiossa. Hän kertoo, että ”Välillä opiskelu ja treenaaminen tuntuu raskaalta, mutta Vaasan urheilupainotus on järjestänyt sen todella hyvin. On helpompaa harrastaa urheilua koulun kautta, kuin pelkästään omalla ajalla”.

Lauri.png
Vaasalainen Lauri Hatunen on harrastanut uintia yli 8 vuotta ja hänen suurin unelmansa olisi edustaa Suomea olympialaisissa, joten motivaatio on korkealla ja treenaaminen kovaa. Lauri opiskelee Vaasan lyseon lukiossa. Lauri kiteyttää ajatuksensa seuraavasti: ”Opiskelu ja urheilu ovat molemmat minulle tärkeitä asioita, joten niiden yhdistäminen ei ole ollut vaikeaa”.

OK_vaaka.jpg